45e Bossche 5

Geplaatst op 25-08-2020  -  Categorie: Algemeen

Beste zeilers,

Met pijn in ons hart hebben wij besloten om de 45e Bossche 5 2020 niet te gaan organiseren. Omdat wij hier zelf slapeloze nachten van hebben willen we de gedachtengang voorafgaande aan dit besluit graag met jullie delen.
Met zonnig weer, weinig wind en voldoende temperatuur zouden er weinig problemen zijn. We zouden zeilers kunnen vragen afstand van elkaar te houden bij het hellingen van de boten. We zouden kunnen adviseren een zakje brood mee te nemen en voldoende drinken om aan boord te lunchen zodat geen groepsvorming ontstaat in het clubhuis. De rescue zou weinig te doen hebben. Start en finish zou met weinig mensen bemand kunnen worden en we zouden je kunnen vragen direct na het evenement het strijdtoneel te verlaten.
In onze ogen zou dit echter afbreuk doen aan de aard van het evenement. De Bossche 5 staat voor verbinding tussen zeilers van zowel diverse klassen als van verschillende verenigingen.
Met lagere temperaturen, meer wind en regen, schieten bovenstaande oplossingen te kort. De warmte en verzorging van het clubhuis en de ruimte voor douchen en omkleden worden bij deze omstandigheden onontbeerlijk. We zouden rescue, start en finish moeten vragen de 1.5 meter te negeren ten behoeve van ons plezier. Mocht half oktober een nieuwe corona uitbraak ontstaan dan zouden we elkaar hierop aan kunnen kijken.

De Bossche 5 verdient als 45e jubileum jaar beter. Wij hopen daarom op jullie begrip en beloven er, als het mogelijk is, volgend jaar een waardig jubileum evenement van te maken.

Geniet van de zomer, zeil en blijf gezond,

Namens organisatie Bossche 5


 
 
 
 
 
rako-printing-logo
 

Correspondentieadres: Orthen 190, 5231XV 's-Hertogenbosch | KvK-nummer: 58597085 | RSIN: 853105790