40e Bossche 5 - in 2015

Geplaatst op 10-09-2015  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Frank Doevendans

Bossche 5 - 40e editie in oktober 2015 (Feestjuhhhh...)

 

Wanneer de temperaturen lager gaan worden en de bladeren gaan vallen, het vaker regent en de wind aantrekt, worden zeilers van de watersportverenigingen uit ‘s-Hertogenbosch en omliggende gebieden, warm van binnen. De boten worden gepoetst, de zeilen nagekeken en alle lijnen in orde gemaakt. Zenuwachtig wordt elke dag op de kalender gekeken en als dan oktober verschijnt is het bijna zover. Dan begint het te kriebelen.

 

Op 10 en 11 oktober 2015 is het dan zover. Dan wordt de 40e Bossche 5 gevaren op de Ertveldplas.

 

Jawel de 40-ste editie alweer. Een fantastisch aantal hebben we met zijn allen weten te bereiken. En we zijn voorlopig de eerstkomende jaren nog niet klaar met dit echte Bossche Evenement!!
In de “oudheid” begonnen als 5 wedstrijden bij de 5 volgende verenigingen ; WV de Pettelaer,  ZV Oosterplas, WSV de Viking, WV Neptunus en WV IJzeren Man, met de klinkende naam Bossche 5. Door op 5 verschillende wedstrijddagen, per vereniging 1 Bossche 5 wedstrijddag,  te varen, ontstond de Bossche 5. Intussen, door de jaren heen, zijn de Bossche zeilers (en alle gastzeilers die ook welkom zijn) samengegaan naar een wedstrijdweekend als een soort “afsluiting”  van het seizoen.

 

Dit Bossche 5 wedstrijdweekend wordt gevaren op de Ertveldplas met al jaren als gastvereniging WSV de Viking. Vanuit deze locatie gaan alle boten het water in en op om de zaterdag en zondag te strijden om diverse prijzen waaronder individuele klasseprijzen, snelste prijzen, wisselprijzen en verenigingsprijzen.

 

De afgelopen jaren zitten we constant met ruim meer dan 100 boten in de startlijsten. De organisatie in 2015 gebeurt door vrijwilligers van de 5 verenigingen. Locatieleverancier en walcoordinatie doet WSV de Viking, het wedstrijdteam op het water wordt geleverd door Wv de Pettelaer, de IJzeren Man levert het finish team, de Oosterplas de rescue bij alle open boten klassen en Neptunus promotie en oa inschrijven, kinderactiviteiten enz.

5 betrokken verenigingen bij 1 geoliede wedstrijdorganisatie. (Dit moeten we eigenlijk niet te hard roepen… J)

 

  • Ben je zeiler met kajuit of Open boot ? Dan doe je natuurlijk mee.
  • Ben je zeilliefhebber? Dan kom je natuurlijk kijken in dit weekend.
  • Ben je watersportminded? Dan moet je aanwezig zijn om dit te beleven.
  • Ben je Jeugdzeiler?  Dan hebben we jou nodig voor de watersporttoekomst
  • Ben je geen lid van een B5 verenging? Ook dan schrijf je je in en doe je mee.

Informatie vind je op www.bossche5.nl email ofni.[antispam].@bossche5.nl

 

De 40e Bossche5 is een evenement voor ALLE zeilers uit het Bossche en ommelanden

 

Zegt het voort, zegt het voort..... !!!! 

 


 
 
 
 
 
rako-printing-logo
 

Correspondentieadres: Orthen 190, 5231XV 's-Hertogenbosch | KvK-nummer: 58597085 | RSIN: 853105790